Γίνε δότης μυελού των οστών!

Η PLAYMOBIL Hellas επισφραγίζοντας τη διαχρονική στήριξή της στο έργο του Συλλόγου, έκανε το PLAYMOBIL FunPark στην Κηφισιά, Συνεργαζόμενο Κέντρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Έτσι, όσοι επισκέπτες του PLAYMOBIL FunPark -ηλικίας 18 έως 45 ετών- το επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210-80.000.18 ή να μας στείλετε email στο funpark@playmobil.gr.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Το 2014, υλοποιήθηκε ο πρώτος στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και μέχρι σήμερα έχει επιτύχει να εγγράψει περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο, από τους οποίους περισσότεροι από 180  έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Οι αισιόδοξοι αυτοί αριθμοί έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στην Ελλάδα. Παράλληλα το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποιεί τον δεύτερο στόχο του: την αναβάθμιση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ- ΕΛΠΙΔΑ» σε Κέντρο Αριστείας με την προσθήκη πρωτοποριακών τμημάτων και εργαστηρίων, όπως η Μονάδα Κυτταρικής και Γονιδιακής θεραπείας κ.ά.

Σε αυτό το αποτέλεσμα έχει συμβάλει σημαντικά και η PLAYMOBIL Hellas, η οποία αποτελεί ένα σταθερό, πολύτιμο υποστηρικτή του Συλλόγου που δίνει δύναμη στον αγώνα του. Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η «ΕΛΠΙΔΑ» γενικότερα, την ευχαριστεί που είναι στο πλευρό της!

Εάν είσαι μεταξύ 18-45 ετών μπορείς κι εσύ να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Η διαδικασία είναι απλή! Η ζωή ενός παιδιού ή κάποιου συνομήλικού σου, ίσως να κρέμεται από εσένα. Μπες στο www.oramaelpidas.gr και μάθε πώς θα βοηθήσεις!